Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Xbox 360

Xbox 360 új módon áll a hardward-hez mint elődje. A különbséget egyszerűen úgy lehet meghatároni hogy az Xbox laikusan mondva, egy módosított PC, míg az Xbox 360 az alapoktól kezdve konzol.

KépAz Xbox 360 vezeték nélküli vezérlő  tökéletesített technológiájának köszönhetően 9 méteres hatótávolsággal, két AA-akkumulátor akár 40 órán át is működőképes – az akkumulátorok alacsony töltöttségi szintje esetén pedig a készülék figyelmeztet, így csatlakoztathatja a kombinált játék-töltő készletet a zavartalan játékmenet érdekében.   

  •      Xbox 360 Core – alap merevlemez nélküli változat amely  egy kábellel csatlakozik a normál (CRT) televízióhoz. A játszáshoz egy memóriakártyát kell vásárolni, amelyre elmenti a játékot  vagy HDD-t. E modell gyártása  megszűnt, és helyébe lépett az Arcade változata.
  •      Xbox 360 Arcade – merevlemez nélküli új kiadás, 256MB flash memóriával, vezeték nélküli távirányítóval. HDMI porttal és kábel segítségével csatlakoztatható a szokásos (CRT) televízióhoz. A konzolhoz ingyenes DVD Arcade jár, ahol 5 teljes ügyességi játék található (Pac-Man Championship Edition, Uno, Boom Boom Rocket, Etetés Frenzy és Luxor 2), valamint demo -  és próba-változatos egyéb ügyességi játékok.
  •      Xbox 360 Premium - a standard változat 20 GB-os merevlemezzel, vezeték nélküli távirányítóval, headset (fülhallgató + mikrofon a multiplayerrel való játék közbeni komunikációra), kábel csatlakozó  a CRT TV HD TV-hez.
  •      Xbox 360 Pro - Standard kiadás  60 GB-os merevlemez, vezeték nélküli távirányító, HDMI port, egy fülhallgató (fejhallgató + mikrofon a multiplayerrel való játék közbeni komunikációra), és egy kábel csatlakozó CRT TV és a HD TV-hez.
  •      Xbox 360 Elite - extra változat 120 GB-os merevlemezzel és HDMI-port a HD TV-vel való csatlakozáshoz. Ez a fekete (Core, Arcade és a Premium fehér), ugyanazt a berendezést tartalmazza, mint a Premium változat.
  •      Mongoose Xbox 360 (Halo 3 kiadás)  – speciális kiadás. Ez a kiadás tartalmaz, 20 GB-os merevlemezt, HDMI portot, vezeték nélküli játékvezérlőt, fejhallgatót és Play & Charge Kit (NiMH akkumulátor és töltőkábel az Xbox játékvezérlőhöz).

A konzolhoz elérhető online felület az Xbox Live, amelyen (fizetős Gold tagsággal) az Xbox bármely játékosa, lakóhelytől függetlenül, összemérheti tudását a többi Xboxossal.(Háromféle live tagság: 1 hónapos. 3 hónapos és 12 hónapos avagy 1 éves arany tagság) Kép Ehhez, ahogy a játékállások mentéséhez is, szükség van memóriakártyára, HDD-re vagy egy előre bekonfigurált arra alkalmas pendrivera. Lehetőség van még ingyenes (Silver tagsággal) játék-demo, video, játékokhoz való kiegészítők, és más különböző dolgok letöltésére. A többjátékos internetes móddal ellátott játékokon belül komplex, mégis egyszerűen kezelhető rendszert találhatunk az Xbox LIVE! keretében történő barátságos vagy komoly tétre menő csaták lebonyolításához. Minden ilyen játékban választahtunk, hogy Ranked (elismerésre, rangokra és pontokra menő tétmeccs) vagy Player (barátságos, tét nélküli) típusú megmérettetésre vágyunk.

Ezen belül a mindenhol megtalálható Quick Match menüponttal azonnal az események sűrűjébe kerülünk, a custom matchben pedig aprólékosan megadhatjuk milyen körülmények közt szeretnénk harcba szállni mások mellett/ellen. Emellett lehetőségünk van Player meccsekben bárkit behívni a barátlistánkról egy gomb megnyomásával, vagy ugyanígy beszállni hozzá. A fizetős tartalmak úgynevezett MS-pontokkal vásárolhatók meg, melyet valós pénzért lehet beszerezni, a legelterjedtebb fizetési eszköz a 2100 pontos kártya. Ezt a mobiltelefonokhoz hasonló prepaid (vagyis előre fizetéses, egyenlegfeltöltős) rendszer keretében valósíthatjuk meg. Különböző Xbox Live Arcade jatékok, témák, játékosképek vásárolhatók meg íly módon. Lehetőség van a konzol Windows(XP Service Pack 2, Media Center vagy újabb, VISTA) rendszerű számítógéppel való összekötésre, ezáltal a konzol le tudja játszani a számítógépen tárolt multimédiás tartalmakat(kép, zene, videó). Ezenkívül a konzol olvasni tudja az USB porttal rendelkező eszközök tartalmát(Pen Drive, digitális fényképezőgép, MP3 lejátszó stb.)