Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PlayStation 3

A PlayStation 3 (gyakran PS3-nak rövidítik)  a PlayStation 2 utódja.

A PlayStation 3 fő különbsége elődjeivel szemben az új online szolgáltatás a PlayStation Network, amely nemcsak multiplayer játékot tesz lehetővé, hanem böngészést, tartalmak Képletöltését stb. Ezenkívül számos újdonsággal rendelkezik, például rengeteg multimédia szolgáltatással bír, csatlakoztatható a PlayStation Portable-hez, és új típusú beépített Blu-ray Disc olvasója van.

Játék

 

A PlayStation mindig is a világ legügyesebb játékfejlesztőinek remekműveit kínálta, Ami változott, az az új rendszer hatalmas kapacitása.
Beépített merevlemeze és Blu-ray Disc-lejátszója korábban elképzelhetetlen méretű és részletességű grafikus hátterek létrehozását teszik lehetővé a fejlesztők számára, a Cell Broadband Engine feldolgozási sebessége pedig biztosítja a fejlett szimuláció és mesterséges intelligencia megvalósítását.

Mindehez hozzáadva még a fejlett, nagyfelbontású megjelenítést, minden eddiginél látványosabb játékokat kapunk.

Film

A PLAYSTATION 3 könnyen boldogul a kristálytiszta, nagyfelbontású képpel és a hozzá illő minőségű hanggal, melyek számára a Blu-ray Disc a tökéletes formátum. Egyrétegű változatban ez a lemez 25, kétrétegű változatban akár 50 GB tárolására is képes. Összehasonlításképpen: a DVD-k maximális tárolási kapacitása csupán 4,7 GB.
Mindemellett a Blu-ray nem csak a filmeknek tesz jót: a játékok legalább annyira - ha nem jobban - profitálnak a nagyobb kapacitásból, mivel a játékfejlesztők így szabadon megtervezhetik a hatalmas adatmennyiség kezelést igénylő látványos, valóban következő generációs háttereket.

Videó

Használja együtt a PS3-at és a HDTV-t, és átélheti a tökéletes együttműködés megvalósulását!

A látvány ilyen fokú részletessége a történet kellős közepébe repít, a játékokat közvetlenebbé, valószerűbbé teszi, a digitális fényképek nézegetését pedig jóval hatásosabbá, gyorsabbá és egyszerűbbé. Csúcstechnológiás Cell Broadband EngineTM processzorának köszönhetően a PS3 egyenletesen dolgozza fel a nagyfelbontású felvételek hatalmas adatmennyiségét.

Kép A 2006-os Tokyo Game Show-n azt bejelentette a Sony, hogy PS1-2 játékokat lehet majd letölteni 5-15$ közti áron.[8] A maga sajátos pénzfajtája a PlayStation Network Card, amelyet boltokban, ATM-ekben lehet megvásárolni Japánban, de máshol is hasonló rendszer van. Amennyiben bankkártyáról szeretnénk fizetni,az is lehetséges.

A PSN-re lehet pontokat, achievementeket ("tett, eredmény") feltölteni, és ezekből áll össze az online ranglista. Mindez mára már másképp működik, a nemrégiben bevezetett trófea rendszernek köszönhetően, a játékban elért eredményeink azonnal profilunkba kerülnek, és az így szerzett trófeáinkat meg is mutathatjuk a többi játékosnak. Továbbá lehet játékos információkat feltölteni, chatelni, böngészni, barátlistákat összeállítani, és tartalmakat letölteni, mint például képeket, demokat, trailereket letölteni, ezek nagy része ingyenes, csak a fizetős tartalmak letöltése és prémium szolgáltatásokra való előfizetés kerül pénzbe.