Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nintendo Wii

A Wii óriási előrelépést jelent a videójátékok világában forradalmi távirányítójának és ötletes játékainak köszönhetően
KépNintendo Wii már az eredeti nevén Nintendo Revolution. Nintendo Wii-vel korlátlan hozzáférést kap a gazdag húszéves játék archívba a Nintendo 64, Super Nintendo Entertainment System (SNES), a legendás Nintendo Entertainment System (NES). Köszönet SD (Secure Digital A játékosok könnyen növelheti a kártya kapacitását és a  belső flash memóriát.
 
A Wii konzol mérete 44 mm széles, 157 mm magas, és 215,4 mm mély a dokkoló egység nélkül. A súlya 1,2 kg. Wii egy kompakt és formatervezett játék, amely tökéletesen beépíthető a TV állványokba. A konzolja vízszintes és függőleges irányban is rögzíthető. A konzolon két GameCube vezérlőkar és két GameCube memóriakártya bemenet található. A Wii ezen kívül rendelkezik még egy többszörös AV kimenettel a peritelhez, illetve egy kompozit és egy S-video kimenettel. A Wii 512 MB belső flash memóriával, két USB 2.0 porttal és beépített Wi-Fi felismerővel. Az SD kártyáknak fenntartott bemenet lehetővé teszi, hogy a játékosok növeljék a  belső flash memóriát.

A konzol a 12 cm-es egyszerű és kettősrétegű optikai lemezeket is olvassa, ugyan így a 8 cm-es Nintendo GameCube lemezeit.  

Internet:

Wii képes bekapcsolás nélkül is internet csatlakozásra. A ? WiiConnect24 ? biztosítja a napi frissítéseket a játékok és a többi tartalom számára. A játékosok vezeték nélkül a IEEE802.11b/g normákat követve ill. egy helyi USB 2.0. adapter segítségével csatlakozhatnak egymáshoz. A Wii-t egyben egy Nintendo DS-hez is csatlakoztathatjuk.

Virtuális Konzol:

A Wii-vel letöltheti a Nintendo 64, Super Nintendo vagy a híres NES játékokat. A Virtuális Konzol képes a  Sega Megadrive és a TurboGrafx játékok elindítására is. (a NEC és Hudson Képáltal kidolgozott konzol).

A konzol elején található a média tároló egység, amely 12 cm-es Wii és 8 cm-es Nintendo GameCube játéklemezek olvasására képes. A média tároló mellett világító kék fény jelzi a konzol bekapcsolt állapotát valamint villogó kék fény jelzi az üzenetek érkezését a WiiConnect24 szolgáltatásból. Ha nem érkezett új információ, akkor a fény kikapcsolt állapotban van az eszközön. A játéklemezek olvasásakor vagy egyéb szolgáltatások igénybevételekor a fény nem világít. A konzol hátulján kettő darab USB port található, valamint egy SD kártya hely az elején. Az SD kártya használható fotók szerkesztésére, a játékmentések tárolására valamint játékok letöltésére is. A játékok a virtuális konzolra tölthetők le, az ún. Virtual Console-ra.

  Nintendo a konzolt és a hozzá tartozó távirányítót számos színben mutatta be, mint például fehér, fekete, ezüst, világoszöld és piros. Azonban a konzol jelenleg csak fehér és fekete színben kapható. 2006 végén a Wii távirányítót világoskék színben is bemutatták. Az eszköz első bemutatása óta viszont már rengeteg módosítást hajtottak végre mind a megjelenés, mind a funkciók elhelyezése terén.

A bevezető Wii csomag magába foglalja a konzolt, a függőleges dokkoló egységet, egy darab Wii távirányítót, egy darab Wii Nunchuk vezérlőt, kábeleket a külső csatlakoztatáshoz valamint a Wii Sports csomagot (kivéve Japánban).

A Nintendo hivatalos szóvivője bejelentette, hogy a cég újabb verziójú konzolt tervez piacra dobni, amely képes lesz DVD-Videó lejátszására is. Azonban ennek a megjelentetését jelenleg csak Japánban tervezik.